Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето и светеща жълта лампа като ключ с надпис CODE

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Година и половина по късне след прехване на имобилайзера пак не пали?

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Имобилайзерът се захранва през 2 бушона, но през тях се захранват и други неща, тъй че едва ли са изгорели.
    Можеш да премериш на буксата:

дали го има захранването.

На пин 3 трябва постоянно да има +12V а на пин 8 трябва да има +12V, когато колата е на контакт.
    Можеш също така да отвориш кутийката и да провериш за студени спойки или някой издул електролитен кондензатор.
    Колега, вчера се опитах да потърся кутията на Имото, но неможах да я намеря. Открих само буксата за антенката със пръстена и нея само махнах.

Но ми се иска и да сваля и имобилайзера и да го разгледам, както си написал дали има нещо проблем в него.

Като точно изглежда кутийката на имото и къде точно е разположено, да мога да се ориентирам по лесно..

Поздрави,
    Last edited by kudev; d.m.y г., 21:00.
    Without heart we would be mere machines

Comment

Търси я под волана и някъде около таблото с предпазителите:

Най-сигурно е да проследиш кабелчето на антената. То е включено в имобилайзера.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги, приказвах с едни човек тука от града и ми каза, че може да ми сложи емулатор който да лъже компютъра, че има имобилайзер цената за емулатора е 50 лева а за труда 100 лева.

Може ли да ми кажете заслужава ли си този емулатор?

Comment

Аз бих опитал първо да си оправя Имо-то. Може да се касае за нещо съвсем дребно.

Това все пак е една добра защита и е добре да я има.

Иначе премахването и винаги е възможно. Било то с външен емулатор или с препрограмиране на ECU-то.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Свалих имобилайзера отворих го всичко изглежда наред с платката, премерих пиновете на буксата има си постоянно 12 V и 12 V само когато е на контакт изглежда, че е наред и буксата.
            Друго немога да се сетя какво мгоа да направя. Явно му е дошло времето да спре да работи и ще се слага емулатор.

EDIT:

Колеги сложих си емулатор и всичко заспа. Не беше много евтино но пък занапред може да съм спокоен, че няма да ми направи такива проблеми.

Поздрави,
            Last edited by kudev; d.m.y г., 09:50.

Comment

Ако ми беше прочел предишния пост, за същите или даже по-малко пари щеше да си имаш работещ имобилайзер
              Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Колеги пак имам проблем след като на 17.04.14 ми махнаха имобилайзера и сложиха емулатор на негово място нямах проблем до сега.

Преди около 2-3 седмици по някой път се случваше да не запали от първия път но все пак палеше от 2 или 3 път но това беше доста рядко.

Докато днеска вечерта няма палене и това е 10 пъти сигурно пробвах и неще, след като я закачих на компютър се появи грешка U1600 - Electronic key
                Пак същата грешка преди премахна иммото,
                Но този път не свети и жълтата лампичка с ключето и неможе да запаля даже с кода в авариен режим, защото дюзата като дам на контакт светва чека и изгасва.

Някакви идеи и съвети ще са от ползва

Благодаря,

Comment

Оня дето ти взе 100 лв за емулатора извикай.
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                  Peugeout 2.2 HDI 133+++
                  Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                    Оня дето ти взе 100 лв за емулатора извикай.
                    +1
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                    sigpic

Comment

Working...
                    X